CRONICA DE CARTE

Expoziție Tomi Ungerer

29.07.2018

O noua expoziție Tomi Ungerer, de data aceasta chiar la el acasă, la Strasbourg, pe simezele muzeului ce îi poartă chiar numele. Între 13 iulie și 4 noiembrie pot fi vizualizate o serie de afișe realizate pentru piața americană, cât și desenele preparatorii.

Incomod, caustic, provocator, ireverențios, și sarabanda de adjective iconoclaste poate continua, Tomi Ungerer (n. 28 noiembrie, Strasbourg) își începe, cu siguranță fără voia lui, perioada de legendă postuma și de recuperare a întregii sale opere grafice risipită în diverse colțuri ale lumii.

Autoritățile locale alsaciene i-au dedicat un muzeu încă din timpul vieții și într-un ritm aproape atletic organizează expoziții dedicate atât graficii publicitare sau de șevalet aparținând unor nume care au scris istorie în domeniu, cât și titularului de drept, inovativul insolent Tomi Ungerer.

Numită evocator „Expected, non expected”, actuala expoziție cuprinde afișe realizate de Tomi Ungerer în perioada sa americană, dar ceea ce reprezintă ineditul expoziției este că afișele sunt însoțite de variantele de lucru care, nu de multe ori, prezintă un decalaj de idei și de situaţii. Toate – impregnate de o ironie nucleară.

 

Loc: Strasbourg, Musée Tomi Ungerer

Perioada: 13 iulie-4 noiembrie 2018

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Arhiva cronica de carte